Full rulle

Det har varit full rulle idag sedan 09 imorse. Startade dagen med öppna förskolan, gick hem och käkade lunch, sedan tog vi vagnen och promenerade ner till backaplan. Tog ca 1 timme och de va alldeles underbart, hade solen i ryggen hela vägen. Mötte upp Emil och tog en sväng på rusta och barnaffären.

Emil skulle hem till mamma och tapetsera så vi drog bort till Marielle och Julian och tjärade en stund. Promenerade den bort till mamma och här sitter vi nu. Är sinnessjukt hungrig och vill verkligen hem nu! Men Emil är inte klar än och jag har ingen lust att gå hem nu när de snöar. Ikväll kommer jag däcka på 2 sekunder, är så himla trött!


Ingen mer välling

Vi har spenderat hela dagen på öppna förskolan idag. Linnea hade lika kul som alltid och jag satt och tjöta med andra mammor. Kvällen bestod av bokläsning, städning, matlagning och lek.

Igår tog vi bort vällingen på kvällen till Linnea, vi sa att den var slut och sen var de inte mer med det. Idag så nämnde hon inte ens flaskan vid läggdags så nu är det slut med välling för hennes del. Det gick smärtfriare än jag trodde! Nästa projekt blir nappen för nu biter hon sönder ca 1 om dagen och de blir dyrt i längden. Vår lilla tjej börjar blir stor <3


Morgonmys

Sitter just nu i Linneas fåtölj inne på hennes rum och tittar på när tjejerna sitter på golvet och leker. Linnea är så snäll så hon pratar ned Cornelia på bebisspråk, om Cornelia säger "däääh" så härmar Linnea haha. Cornelia tränar på att krypa, hon ställer sig på alla 4 och gungar fram, snart så kanske hon kryper iväg :) Linnea sitter och målar som alltid och sjunger med till skattkammarbokens skriva som står på. Älskade fina barn <3


Lek och bus

 
Idag träffade vi Marielle, Julian och Minea på en lekplats i närheten. Linnea och Julian sprang iväg direkt och jag och Marielle kunde sitta och tjöta i 2 timmar nästan helt ostört då båda småtjejerna sov. Det är inte ofta man får "vuxenprata" i lugn och ro, otroligt skönt. Julian är Neas bästis, när vi är hemma så kan hon komma och fråga "mamma, leka bästa kompisen pjken?". Trots att det skiljer 2 år mellan dom så leker dom bättre än några andra barn jag träffat :)
 
Till slut så blev de så in i helvete kallt att jag fick småsrpinga hem för att inte förfrysa. Väl hemma så satte jag igång med att städa, dammsugade, skurade golv osv. Fixade iordning de sista efter ommöbleringen på Linneas rum igår. Nu har hon massor med golvyta att röja på :)
 
Emil är iväg och jobbar och tjejerna sover, Cornelia har inte vaknat en enda gång nu ikväll, hon kanske sover hela natten? Kan ju hoppas iaf! Jag själv har varit otroligt mlödig nu ikväll. Har suttit och lyssnat på musik och gråtit floder, för absolut ingenting haha. Antar att de är den tiden i månaden nu ;) Nu går mina ögon i kors så jag ska krypa ner under täcket med Cornelia och lägga mig och lukta på min älskade bebis ♥
 
 

Förnyande av lägenheten

Igårkväll så satt jag och planerade för renoveringen av lägenheten. Jag är så exalterad! Vill bara att det ska bli slutet av månaden nu så att vi kan inhandla allt som behövs. Vi ska dessutom till Ullared på påskafton och shoppa loss. Ska bland annat köpa leksaker, vår/sommarkläder till oss alla, heminredning och träningskläder.
 
I köket ska vi göra följande
Byta till köksluckor i ek och svart köksbänk
Sätta upp svart kakelskydd
Lägga nytt golv i svart klinkerstil
Tapetsera en svart/grå fondvägg
Köpa nytt köksbord i ek och svarta stolar
Måla Neas tripp-trapp svart
 
Hallen
Lägga samma vita golv som är i vardagsrummet
Köpa ny hatthylla
Måla Listerna runt dörrarna
 
Balkongen
Lägga trä-trall
Köpa trädgårdsmöbler
Köpa krukor och blomlådor så att vi kan plantera
 
Det kommer bli såå himla snyggt när det är klart! Kommer aldrig vilja flytta här ifrån när vi är klara med allt. Jg hoppas verkligen att allt är klart i början av maj.
 
 

Kost och träningsschema

Jag fick en förfrågan om att lägga ut mitt träningsschema och kostdagbok. Hela träningsschemat orkar jag inte lägga ut men en liten del.
 
Hur en typisk matdag ser ut för mig.
 
Frukost:
1 portion havregrynsgröt (35 gram torra havregryn)
100 gram rivet äpple och kanel på gröten
Svart kaffe med lite kokosolja i
 
Lunch:
Har varit dålig på att göra matlådor de senaste så det blir antingen rester från dagen innan
eller
2 stekta äggvitor
1 helt stekt ägg
150 gram keso
en skiva falu rågrut
10 gram jordnötssmör
Magnesiumbrus att dricka
 
Mellanmål:
Proteinbar eller en banan
 
Middag:
200 gram kyckling
150 gram wokgrönsaker
100 gram rivna morötter
Multivitaminbrus
 
Efter träning:
En proteinshake
gjord på 2,5 dl mandelmjölk och 60 gram banan (ca en halv)
 
Kvällsmål:
250 gram kvarg med fun light
2 naturella riskakor
20-30 gram jordnötssmör
 
Är jag godissugen efter det så brukar jag äta vindruvor.
Allt som allt så blir det ungefär 1900-1900 kcal om dagen.
I grunden så ligger jag på 1600 kcal om dagen och jag brukar förbränna ca 300 kcal när jag tränar och då räknar jag inte med promenaderna på dagen. Och jag måste äta upp de kalorierna jag förbränner eftersom att jag redan ligger på underskott så därför blir det totalt ca 1900 kcal.
 
Jag har inget fast schema när jag tränar. Jag använder mig utav en app som heter träningspass för att få lite inspiration
 
Dag 1 - ben & rumpa
Ben
3x10 leg lift både höger och vänster
3x10 leg kick vänster och höger
3x10 leg extensions
3x10 djupa knäböj med 10 kilos hantel
3x10 single leg lift höger och vänster med 10 kilos hantel
3x10 quad lifts
 
Rumpa
3x10 planka med hällyft
1 minut stolen
3x10 fire hydrant höger och vänster
3x10 mountain climbers
3x20 hip bridge
3x10 glute drop
3x10 donkey kick höger och vänster
3x10 deadlift med 2 stycken 5-kilos hantlar
 
I slutet så maxar jag med så många knäböj som jag orkar med 5 kilos hantel.
Jag byter ut lite övningar med jämna mellanrum för att variera träningen lite, jag se tydliga reslutat så träningen fungerar uppenbarligen för mig :)
 

Å så skönt

Varför har jag inte köpt en bärsjal tidigare?!? Gud så skönt det var att bära i den och hon satt jättestadigt. Nu måste jag ju nästan skaffa ett barn till bara för att få bära en nyfödd haha. Skämt åsido så är det lätt en grej som kommer användas dagligen! We love it! <3


Nytt kök

Vi har precis varit på öppna förskolan och sedan hos fastighetsbolaget och valt nya skåpsluckor. Om 5 veckor kommer dom och byter ut till ekluckor och ekbänkar, sen ska vi byta till svart golv. De kommer bli så snyggt när det är klart!

Just nu är vi på väg till jollyroom för att hämta bärsjalen som jag beställde igår. Har bestämt mig för att försöka mig på att bärs Cornelia, de ser så mysigt ut. Dessutom pajjar min rygg av bärselen. Får se om jag får rätt på knytningen :)


Biblioteksmys

Dagen började med att Linnea kommer in i vår säng med Cornelias leksakslåda och tömmer ut leksaker i halva sängen. Hon hörde att Cornelia var ledsen så hon ville muntra upp henne, hur underbar är inte hon då?!♥
 
På fömiddagen var vi nere på öppna och gjorde hand&fotavtryck och lekte. Jag började även prata en del med en annan mamma och efter en stund så tittar hon lite konstigt på mig och säger, "ursäkta att jag frågar, men du kan inte vara så gammal?" Haha alltid lika roligt när folk blir fundersamma över min ålder. När vi kom hem så gjorde jag trolldeg då Linnea förälskade sig i den vi gjorde handavtrycken i. Vi satt och lekte med den tillsammans alla 4, efter att jag och Emil tröttnat så fortsatte hon i en timme till Hon gjorde blnd annat raketer, bollar och sniglar. Jag skulle ha ställt in några i ugnen så de stelnade men hon var för snabb med att förstöra dom den lilla rackarn. Cornelia stod dessutom alldeles själv med hjälp av bordet i flera minuter idag, hon har blivit mycket stadigare de senaste dagarna så de dröjer väl inte länge innan hon promenerar iväg jämnsmed möblerna.
 
Samtidigt som Emil åkte iväg till jobbet vid 16 så gick vi ner till torget och handlade och hämtade ut Cornelias nya jacka på posten. Stannade som vanligt vid leksaksbåten utanför affären så att Linnea fick leka lite. Sen ville Linnea gå upp på biblioteket så de gjorde vi. Vi satte oss i soffan och Linnea sprang fram och tillbaka och hämtade böcker. Vi satt och läste i en timme innan Linnea lämnade tillbaka böckerna och började putta på vagnen och säga att hon ville hem haha.
 
Nu sitter jag och väntar på att Emil ska komma hem och ska alldeles strax stta mig och titta på den nya säsongen av unga mödrar danmark.
 
 
 
 
 
 

Mina framsteg

Nu har det gått 8 veckor sedan jag började träna och ändra kosten De senaste 2-3 veckorna har jag inte kört lika strikt med maten men har trots det gått ner i vikt!
 
Höfter: - 4 cm
Mage: - 4,5 cm
Midja: - 3,5 cm
Lår: - 2,5 cm
Rumpa: - 2,5 cm
Vader: - 0
Överarm ospänd: + 1,5 cm
Överarm spänd: + 0,5
Vikt: - 4,1 kg
 
Har minskat ungefär lika mycket denna månaden som jag gjorde de första 5 veckorna. Jag är så jäkla stolt över mig själv att jag orkar träna 5-6 ggr i veckan och dessutom röra på mig mer i allmänhet. Jag går minst 4 km ute varje dag och sen går jag 3-4 ggr i veckan på bandet hemma, så det blir några mil i veckan. Har dessutom börjat springa på bandet nu och jag är märka förvånad över hur länge jag orkar. Eller aa länge är det inte egentligen, men det är länge för att vara jag (som aldrig har sprungit i hela mitt liv). Jag tog "framstegsbilder" idag ocks men de har jag inte tillräckligt med mod för att lägga upp, iaf inte på magen. Men jag bjuder iaf på en bild av mina arm-framsteg.
 

Kanin-Cornelia

Idag blev det öppna förskolan på förmiddagen som vanligt, lika lugnt som alltid. Cornelia sov dessutom nästan hela tiden som vi var där så jag fick lite egentid med Linnea och kunde leka ordentligt med henne, det var länge sedan sist :)
 
Därefter åkte vi upp till mamma precis som de senaste dagarna och Emil slutörde målningen i hennes sovrum. Under tiden som han gjorde det så gick jag, mamma och tjejerna till affären, lekte, tittade på film och busade med moster Ajja. På vägen hem så gick vi in om solariet och Angelica passade tjejerna i 15 minuter så att jag kunde sola. Känns underbart att få lite färg på kroppen efter 3 år som blekfis. Vi har dessutom ett solarie här i området som hyresgäster får använda för 20 kr i halvtimmen, så jag ska kolla in de någon dag tänkte jag.
 
Ajja följde oss hem hela vägen och när vi kom hem lagade vi mat och sedan la jag tjejerna. Linnea håller på att få sin stora kindtänder så hon vill inte äta något annat än yoghurt, har varit så i en vecka nu så jag hoppas att det går över snart.
 
Cornelia har förövrigt börjat bitas som satan när hon ammar, ikväll fick jag göra välling till henne då hon låg och knagade på tutten. Det kanske är nu det är dags att sluta amma. Fast de är ju så himla mysigt när hon inte biter :( Usch va jobbigt allt ska vara, önkar bara att mjölken kunde försvinna så att jag inte hade något val. För nu när amningen funkar så bra vill jag inte sluta.
 
 

Nyklippt

Vi var hemma hos mamma idag också så att Emil kunde måla klart. Min syster som går första året på frisörlinjen klippte mig idag, inget avancerat utan bara topparna. Jag blev jättenöjd verkligen och trodde inte att hon skulle vara så duktig efter bara en termin. Cornelia var oerhört grinig de sista så det blev inget bra avslut när hon skulle jämna till de sista. Men jag är nöjd och de är huvudsaken :) nu sparade jag 500 spänn istället för att gå till frisören och ändå inte bli nöjd, då frisörer aldrig lyssnar på mig...


100 st

Jag har precis kommit ut ur duschen efter att ha tränat. Idag var det armar, axlar och bröst på schemat och de brände gött i musklerna. Jag hoppade över benpasset i förrgår så jag körde 10 knäböj mellan varje övning de sista 20 minuterna. Och jag är så stolt över mig själv, jag klarade 100 stycken och benen skakade efteråt. Jag märker verkligen att jag har fått mer styrka i benen och de är så himla skönt att känna skillnad! Jag väger dessutom 57,7 kg nu och har bara 2,7 kg kvar till målvikten, pepp som fan!! Dehär ska jag klara :)


Tålamooood

Idag började dagen otroligt intensivt. Cornelia var missnöjd hela morgonen och inget fick henne nöjd. Vid 12 så kom vi iaf iväg till barnmarknaden, som var en besvikelse. Hade förväntat mig mer men vi kanske var sent ute. Fynda lite kläder, leksaker och böcker för 175 kr. Dagens fynd var ett par bamsejeans i jättefint skick för 5 kr, de gillar vi!

Nu sitter vi hemma hos min mamma för att Emil ska måla hennes sovrum. När de är klart så ska vi äta. Jag ska strax gå ut med tjejerna och träffa en barndomsvän och tjöta lite för att fördriva tiden.

Idag har jag en dag då jag inte orkar tänka på kosten, jag ska inte överdriva men lite Mariekex har slunkit ner redan. Ska nog köpa mig chips sen också för jag och min älskade ska titta på walking dead hela kvällen :)


Dagens lärdom

Idag har jag lärt mig att jag är egoistisk och elak.
Varför?
För att jag inte har Linnea på dagis.
 
Alla barn älskar dagis, alla barn vill gå på dagis, alla barn behöver dagis.
Ibland förstår jag inte vad folk får allt ifrån. Varför skulle jag vara elak som vill mitt barns bästa? Jag blir verkligen sjukt provocerad av sånna uttalanden. Jag ger Linnea uppmärksamhet hela dagen, en lugn och stressfri vardag och oändliga möjligheter till utveckling och lek tillsammans med de personerna hon älskar och värdesätter mest. Hur i allsin dar kan det vara egoistiskt av mig? När ska folk förstå att vi alla har olika förutsättningar och att alla barn är olika? Dagis kanske funkar för dig och din familj men för oss så finns det inte på världskartan!
 
De finaste jag har ♥

heldag med mormor

Idag har vi haft en heldag med tjejernas mormor. De va underbart väder i morse så vi var upp och iväg snabbt. Vi tog en timmes romenad bort till mamma och åt lunch och lekte Sen gick vi upp torget och jag solade 30 minuter medan mamma tog tjejerna Första gången mamma hade tjejerna själv, kunde inte släppa dom med tanke de första 10 minutrarna i solariet men seddan somnade jag och vaknade pigg och brun haha. De gick ju trots allt bra, Cornelia sov i vagnen och Linnea och mormor lekte på lekplatsen :)
 
Sen promenerade vi hemår för att fixa middag. Mamma kom upp till os en stund och åt och lekte ännu mer Sen gick mamma och Emil samtidigt och jag la tjejerna. Nu ligger prinsessorna och sover gott i sina sängar och jag har volidag så har absolut inget att göra. Eller jo jag borde plugga men har verkligen inte energi för de känner jag, har inget att kolla på på tv heller så vettefasen vad jag ska göra.
 
Imorgon blir det barnmarknad i torslanda. Ska bli kul och se om man kan fynda leksaker till tjejerna, inte för att Linnea behöver mer leksaker men de är ju så himla roligt haha!
 
 
Linnea promenerade fint på väg till mormor. Hon gick ooch lyssnade efter pippargojjor och krossade is :)
 
Sveriges starkaste 2-åring eller? Haha för go <3
 
Mys i sängen efter måånga timmars lek.