Tänder på G

Nu har vi precis ätit lunch efter en förmiddag på öppna. Lugnt och skönt som alltid på förmiddagarna :) Emil vaknade precis efter att ha jobbat natt och jag ska försöka få med honom till Coop så att vi kan handla blöjor för hela månaden haha. Just nu sitter jag på balkongen och rullar vagnen så att Cornelia kan somna, hon har tandsprickning just nu så hon är jättekinkig stackarn.


så himla frustrerande

Idag var vi på öppna förskolan som vanligt och efteråt så mötte vi upp moster Ajja som kom upp en stund och lekte. Kvällen bestod sen av bollkastning, bokläsning, film och mys. Tjejerna somnade rätt snabbt idag och eftersom att det är min vilodag från träningen så passade jag på att sätta mig vid datorn och plugga lite. Fick färdigt en uppgift som jag skickade in så nu har jag bara 2 uppgifter kvar innan jag kan göra slutprovet.
 
Cornelia var mycket bättre idag, hon har inte haft feber eller spytt någonting så jag vettefasen vad det var för något igår. Magsjuka verkar det inte vara iaf. Däremot så hör jag precis just nu hur Linnea ligger och hostar, hoppas bara att hon inte håller på att bli sjuk igen :( Himla massa sjukdom i vabruari, är otroligt glad att Linnea inte går på dagis för då hade vi garanterat legat med vinterkräksjukan hela gänget.
 
På tal om att Linnea inte går på dagis så hamnade jag i en diskussion med en av pedagogerna på öppna idag.Jag sa att Linnea förmodligen inte ska börja på dagis förrän hon är 5 år (för att komma in i gruppen innan det är dags för förskoleklass) och då säger hon att barn mår bra av dagis och att de flesta börjar när de är runt 1-1½ år. Eeeh nej Linnea skulle inte må bra av dagis och jag tror knappast att det finns någon 1-åring som mår genuint bra av att vara ifrån sina föräldrar hela dagarna. Men är man tvungen för ekonomin skull så har man ju inget val. Men jag som har ett val väljer ju givetvis att ha mina barn hemma eftersom att just dom mår bäst av det. Blir så frustrerad över att jag jämt och ständigt ska behöva försvara och förklara varför jag väljer att ha barnen som jag satt till livet hemma istället för på dagis. För mig är det de självklara. Jag vill vara med mina älskade troll så mycket de går, de är ju bara små en gång <3
 
 

Mystjejer

Fina tjejerna myser i soffan innan läggdags. Nyduschade och alldeles lena små bebisrumpor. Kärleken är enorm <3


Dagens middag

Idag slängde jag ihop en laxwok av resterna från igår då de bara var jag och Linnea som skulle äta idag :)

100 gram lax - 200 kcal
300 gran wokgrönsaker - 90 kcal
Kokosmjölk lätt 1,5 dl - 112 kcal

402 kcal allt som allt och alldeles perfekt och enkel middag, underbart gott också :)

https://cdn2.cdnme.se/3294694/6-3/pic_512a51ba9606ee67edef1598.jpg" class="image">


Lekbesök

Idag har vi haft besök av tjejernas farmor och farfar. Dem lekte och busade massor och Linnea talade om att hon skulle följa med farmor hem haha going. Cornelia har förmodligen blivit magsjuk då hon har spytt 3 ggr idag varav en av gångerna så kom de precis överallt och hon har dessutom feber. Får hoppas att de inte blossar ut i full magsjuka. Stackarn har varit sjuk konstant de senaste, precis när öronen blir bättre så får hon detta :( de kan inte vara lätt att vara liten <3

De senare dagarna har vi inte gjort så himla mycket. Varit hos mormor en sväng och varit och handlat leksaker. Linnea leker med kassapparaten hela tiden nu haha. Hon var dessutom helt blöjfri i förrgår med endast 3 olyckor, de går åt rätt håll nu :)

Innan idag så satt vi och läste böcker tillsammans, Cornelia satt i mitt knä och somnade utan att jag märkte de. Då knackade Nea mig på axeln och sa "sccch mamma inte läsa, bebbe sover. Gå sängen, mata tutte". Man kan inte annat än att älska den tjejen, så himla underbar <3


Mys

Dagen började vid 09 och vi gjorde oss iordning och gick ner till öppna. Därefter gick vi och handlade på Lidl, Linnea körde korgen och plockade ner de hon ville haha. De blev alldeles rätt grejer dessutom :) sen promenerade vi hem och fixade lunch. Strax därefter så blev Cornelia jättetrött så nu ligger hon och sover gott. Jag och Linnea sitter oh myser på hennes rum och målar i hennes nya målarböcker, hennes favoritsysselsättning! :)


Yeah!

Jag har kommit en bit på vägen med viktnedgången nu. Häromdagen så köpte jag byxor i en storlek mindre än vanligt, samma storlek som innan jag blev gravid med Linnea! :) har ungefär hälften kvar tills jag har nått mitt slutmål. Jag är taggad till tusen nu :D


8 månader gammal lillfia

Idag att vi varit ute en del, gick ner till öppna förskolan vid 10 och var där till 12 ungefär. De var jättelugnt och skönt idag för en gångs skull :) sen fick vi stressa hem för att äta lunch och sen stressa tillbaka till BVC på 1 timme. Vi kom precis i tid!

Cornelia har gått ner 300 gram sedan sist och väger nu 9750 gram och är 71,5 cm lång, min stora bebis! Hon blir hela 8 månader gammal idag också :) om inte öronen har blivit bättre tills imorgon så ska vi tillbaka till vårdcentralen så att dom får skriva ut en annan penicillin till henne stackarn. Kan inte bra lätt att ha så ont och inte kunna säga till :(

Resten av eftermiddagen spenderade vi hemma med pappsen då han jobbar så mycket just nu att vi knappt ses. Vi läste böcker, busade och lagade mat tillsammans. Idag serverades det sesampanerad torskfile och råstekt potatis med Tacosås, mums!

Jag avslutade mitt träningspass för en stund sen och Ligger just nu och ammar. Väntar på en vän som ska komma förbi och snacka skit i någon timme sen blir de bums i säng för mig då vi ska upp tidigt och iväg till ÖF :)


Sjuka barn och potträning

Det har varit en riktig sjukstuga här hemma de senaste dagarna så jag har inte haft ork till något. Linnea fick antagligen samma skit som Cornelia och blev dålig hon också, när cornelias rs gick över så fick hon öroninflammation. De innebär att jag får sova ytterst lite på natten eftersom att hon inte kan komma till ro för att de gör ont och Alvedon hjälper inte och hon vill sitta upp och äta istället för att ligga, känns som att man har en liten apunge ibland. Hon äter iaf penicillin nu så de går nog över snart.

Häromdagen var vi en sväng på stan med Marielle och hennes barn. Har inte varit i stan på 1 år så de var behövligt haha. Fick med mig pyssel hem till Linnea som vi fixade med igårförmiddag.

Igåreftermiddag så åkte vi till Frölunda torg för att handla protein bars på MMsports och trosor till Linnea. Hon har varit blöjfri här hemma på dagarna, de har hänt en del olyckor men sen igår så känner hon när hon behöver kissa och då säger hon till så går vi på toaletten. Hon får en stjärna varje gång hon har kissat på toan och de älskar hon haha :) de ska nog inte ta så lång tid innan hon blir helt blöjfri, isf på dagen :)


Lilla plutten

Cornelia har blivit sjuk, enligt BVC så är de högst troligt rs-virus hon har fått. Hon kräks slem och hostar massvis. Andningen är lite pipig men inte ansträngd så vi behövde inte åka in med henne :) hade en jättejobbig natt med mkt uppvak pga de, blir väl likadant inatt kan jag tänka mig. Stackars lillfia <3




Feb. 07, 2013

Idag har vi varit på öppna förskolan så att Linnea fick leka av sig lite. De va dock bara ett barn där som hon kände igen så vi höll oss mkt i pysselrummet och målade. Och sen lekte hon med dockhuset tillsammans med en annan flicka.

Vi hade en väldigt mysig förmiddag idag, med bokläsning och mys. Linnea satt och läste för Cornelia och berättade ingående vad de var på bilderna :) så himla mysigt att se sån kärlek mellan mina fina tjejer <3

Snart ska brudarna göras iordning för natten och jag ska träna när dom har somnat.


Ingen fara

Vi var på BVC med Linnea och dom hade ingen förklaring kring utslaget så vi fick en salva som ska dämpa de. Blir de inte bättre tills på fredag så ska vi till läkaren och kolla vad det är :)

Idag har vi haft en slapp dag, storstädade i förmiddags. Sen åkte vi ju till BVC och efter de blev de siba för en ny mixer och h&m för att handla kläder till tjejerna. Älskar att dom har börjat med stl.92 på lilla avdelningen så att jag kan köpa likadana kläder till prinsessorna. Tycker att de är så himla sött när dom har likadana kläder på sig haha :)

Nu ska jag precis gå och lägga mig, är redigt trött just nu.


BusNea har utslag

Linnea har fått utslag på kinden, alldeles svullet och varmt. Hon säger att de gör ont men de kliar inte. Ringde 1177 och dom sa att de kunde vara en matallergi. Hon åt kokosmjölk för första gången igår så de kanske är de, fast de borde hon reagerat på redan igår tycker jag. De kan också vara femte sjukan. I vilket fall så görs de inget åt de. Ska snart gå till BVC och be dom kolla på de och förhoppningsvis få en salva utskriven så att svullnaden går bort :)


Pluggis

Jag har pluggat precis hela kvällen, hade vilodag från träningen idag så fick passa på. Fick gjort en del så nu är de inte mkt kvar innan slutproven ska göras, förmodligen i slutet av månaden :)

Idag har vi inte gjort allt för mkt, busat här hemma och sen gick vi ut en stund då Linnea fick göra sig av med lite energi :) Hon byggde en rutschkana här hemma med hjälp av sin tunnel och mina ben. Hon åkte ner och ropade "woho mamma jättekul" haha.

Igår sov Cornelia från 22 till 06 och somnade om och sov till 08. Hon skulle egentligen vaknat igen för ca 1 timme sedan och ätit men hon sover än. Så har jag tur så sover hon hela natten idag också! :)


Dagens lunch

Dagens lunch
Äggpizza (haha) med tomater till Linnea.
Tonfisksallad med tacosås till mig.
Mangopure till Cornelia. Hon var inte hungrig :)


Envis som en åsna

Idag fick Linnea välja kläder till dom båda två. De matchar inte för fem öre men hon vägrade ta på sig något annat så då får de vara haha. Cornelia fick byxor ur Linneas garderob och dom passade haha. Dom har säkerligen samma storlek till sommaren så stor som Cornelia är redan nu :)

Jag klippte Linneas lugg för en stund sedan och de är nästintill omöjligt haha. Dessutom har hon lockigt hår så när de torkar blir de bra mkt kortare, och jag gör om samma misstag varje gång. Att jag aldrig lär mig att inte klippa så mkt! :)


Mina framsteg

Nu är det 4 veckor sedan jag la om kosten och började träna så idag har jag tagit alla mått en gång till för att se om jag har minskat något. Och visst hade jag det! :D
 
Höfter: - 2 cm
Mage: - 3 cm
Midja: - 2,5 cm
Lår: - 1,5 cm
Rumpa: - 1,5 cm
Vader: - 0
Överarm ospänd: + 1,5 cm
Överarm spänd: De får Emil hjälpa mig med imorgon.
Vikt: - 2 kg
 
Kalorimässigt har jag lagt mig så att jag ska gå ner 0,5 kg i veckan. Men nu den senaste veckan har jag stått still på vågen så jag gissar på att jag har lagt till muskler och att den därför inte visar minus. Jag är i varje fall jättenöjd över reslutaten , med tanke på att jag endast tränar hemma. Jag märker själv skillnad när jag tittar i spegeln och det är huvudsaken. Nu har jag bara 4,5 kg kvar tills jag är nere på min målvikt och den ska jag ha nått innan April! Heja mig!

Nea skakar rumpan till gangnam style

Nea dansar till sin favorilåt haha, nästa Shakira! :D

Öppna förskolan

Varje måndag och torsdag så går vi till öppna förskolan så att Linnea får leka av sig lite. I vanliga fall så brukar hennes bästis Julian också vara där, men de senaste gångerna har han inte kunnat komma. Hon spinger runt och ropar efter honom och blir ledsen när hon inte hittar honom haha. Hennes favorit på öppna är dockhuset rutschkanan och gitarren förrutom när Julian är där för då är favoriten att spring runt och fjanta sig med honom haha :) Cornelia har börjat bli mer rörlig nu så hon ålar och rullar omkring i bebisrummet och flörtar med alla bebisar. Hon kommer ha så roligt med Linnea när hon blir större!
 
På väg hem och lillfia är jätteglad över att hon ska få sova i vagnen haha.
 

Orolig kväll

Idag somnade Nea som vanligt trots att hon hade sovit 1½ timme middag. Kanske är dags att låta henne sova middag igen. Hon slutade med det för 6 månader sedan för att hon inte kunde somna på kvällen. Får väl testa någon mer gång för att se :) Cornelia sover väldigt oroligt ikväll så jag misstänker att det är tänkder på gång igen, stackars liten :(
 
Nu är jag klar med mitt för ikväll, har plockat undan, tränat och duschat, och 3 amningar där emellan haha. Nu ska jag slänga mig i soffan med min man och titta på tv och äta min älskade kesella :)
 
 
 
 

Nyttiga familjen

Sedan den 7 januari så har jag och Emil lagt om våra matrutiner helt och hållet. Från att bara äta 1, max 2 gånger om dagen så äter vi nu 6 mål om dagen. Från att vara godismonster till att bli nyttiga! För 4 veckor sedan kunde jag trycka i mig ett helt rör med pringles, 500 gram gräddglass och 4-5 energidrickor på en kväll. Och så såg det ut varenda dag, jag gjorde allt gör att få min energidricka för tanken på att vara utan en kväll gav mig ångest.

Nu föredrar jag kesella med funlight och vatten på kvällen :) hade någon föreslagit kesella istället för chips för 4 veckor sedan så hade jag garvat och frågat om personen var helt väck?! Jag är SÅ glad att jag har blivit av med mitt sockerberoende!

Vi var och storhandlade idag för första gången sedan vi la om kosten och vi tyckte båda två att de faktiskt var roligt att handla för en gångs skull. De var uppfriskande att se allt grönt i vagnen, inte ett enda halvfabrikat och vi hade vetskapen om att vi faktiskt kommer att äta upp maten och inte bara låta den ligga i frysen som så många gånger förr...


Morgonmys

Sitter just nu inne på golvet på Linneas rum och leker. Nea målar bilar i ritboken och Cornelia spelar piano haha :) Lillfia ska strax sova middag och då ska jag och Linnea göra lite hushållssysslor. Hon älskar att hjälpa till med diskmaskinen och tvättmaskinen, mammas duktiga tjej! :)


Skogspromenaden i bilder

 

Spagettiben

Jag har precis kommit ut ur duschen efter en intensiv 30 min ben/rumpträning. Benen är alldeles skakiga just nu och jag verkligen känner vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon. Men ska man bli fin får man lida pin! Nu ska jag sätta mig med min proteindrink och se om jag får något plugg gjort :)


Skogspromenad

Vi är precis inkomna från en 2 timmar lång skogspromenad i de fina vädret. Vi har skogen precis bakom huset och de är helt underbart, älskar att gå i skogen och utforska med mina små troll. Idag gick vi en ny väg och hittade en jättefin glänta som vi stannade en stund vid. Linnea hittade is att kasta och vi tittade på mossan, stenar och letade kottar. Längtar tills Lilltjejen är tillräckligt stor så att man kan lämna vagnen hemma och gå precis dit man känner!

Vi ska alldeles strax göra oss redo för att åka till mormor och mostrarna för lite lek och mat.


Mer bilder från promenaden kommer ikväll när jag sitter vid datorn :)


Dagens frukost

En otroligt seg morgon för min del, kom i säng alldeles för sent igår.. Blev väckt av att Linnea satt och läste den stora prinsessboken för mig, så mysigt! :) Jag är väldigt snabb upp nu på morgonen, är extremt hungrig direkt när jag har vaknat haha. Idag blev det havregrynsgröt med äpple och kanel och grönt te som de flesta andra morgnar, de är så oerhört gott alltså. Skulle lätt välja de framför godis.



Upptäcksfärd med tjejerna

 
Har haft en halvseg dag idag faktiskt. Vaknade upp i morse och hade ont i halsen, gick dock över efter någon timme så jag hoppas att jag inte håller på att bli sjuk. Större delen av dagen har spenderas på golvet i Linneas rum med en massa lek. Hon tog hand om sina dockor som om det vore hennes små bebisar och sedan serverade hon mat till sin mamma haha :)
 
Framåt eftermiddagen så blev jag ganska trött på att vara inne så vi bylsade på oss ytterkläderna och gick ut på upptäckfärd. Linnea kom på att man kunde bryta loss is och kasta i marken så att de gick sönder, de stod hon och skrattade åt ett bra tag haha. Vi lekte även affär på lekplatsen och Linnea serverade kaffe och pizza. Sen ville hon ha betalt också "mamma, en peng!" sa hon innan hon sträckte över kaffet haha. Jag kan inte låta bli att skratta när hon är så go :D
 
Nattningen gick kalasbra idag och Emil är på jobbet så här har jag suttit i min ensamhet och grejat med datorn medan jag egentligen borde pluggat. Men det tar jag igen imorgon istället, hade vilodag från träningen idag också så jag ville bara slappa nu ikväll. Köpte till och med en cola zero för att lyxa till det lite :) 
 

En liten presentation

Nu har jag valt att starta om mitt bloggande från början eftersom att det har varit väldigt glest med inlägg de senaste året. Tänkte iaf skriva en presentation om mig själv för er som är intresserade :)
 
Jag heter Victoria och är 19 år gammal (född -93). Bor tillsammans med min 21-åriga sambo/fästman och våra 2 döttrar i Göteborg. Äldsta dottern heter Linnea och är född 4 September 2010 yngsta skrutten heter Cornelia och är född 19 Juni 2012. Jag är hemma med båda tjejerna och planerar att vara de i minst 2½ år till då mina barn har större glädje av att var hemma och utforska världen med sin mamma och pappa hellre än att vara på dagis och härja.
 
Jag pluggar upp grundämnena från gymnasiet på distans just nu och planerar att läsa till barnundersköterska på komvux till hösten. Min absoluta dröm är att få jobba på förlossningen/BB/neonatal :) Pappa Emil jobbar natt som väktare  men planerar även han att gå tillbaka till skolbänken.
 
Linnea är en väldigt lugn och harmonisk tjej som är duktig på de mesta. Hon utvecklas i en rasande fart och det är så roligt att se hur nyfiken hon är på omvärlden. Hon är inne i en trotsålder just nu som är förvånansvärt lugn i jämförelse med andra barn i hennes ålder.
 
Cornelia är en liten tjej som vill så himla mycket som hon inte kan. Men de kommer så småningom. Hon är lite svårflörtad och spanar läget en stund innan hon accepterar folk Hon är en exakt kopia av sin storasyster så de blir nog 2 väldigt lika tjejer när de kommer upp i åldern.
 
Jag är en väldigt öppen och rak person och svarar gärna på frågor om ni har några! :)