Tjejerna busar och dansar

Linnea och Cornelia dansar tillsammans, fick även med Cornelia när hon både går och klappar händerna. Stora tjejen!


Mysiga barn

 
De fick bli de senaste tre dagarna i bilder idag.
Idag storhandlade vi och var ute och lekte i de fina vädret. Tjejerna fick plats tillsammans i bebisgungan och de var uppskattat av båda två, då slipper en sitta i sanden och gnälla över att få gunga.
igår var vi på öppna hela dagen och lekte och tjötade med alla mammor och barn Linnea bakade även kanelbullar som blev förtjust i så nu har vi handlat hem så att vi också kan baka här hemma.
Dagen innan de var vi med några mammor på sjöfartsmuseet och tittade till största delen på fiskarna och båtarna. Cornelia blev förälskad i fiskarna och försökte fånga dom hela tiden och Nea älskade alla båtar, himla spännande med stora och små båtar.
 
 

Sömnig bebis

Det var en lugn midsommar för oss uppe hos min farmor. Vi åkte till läckö slott och dansade runt stången och hade de mysigt i farmors trädgård. lägger ut bilder från de senare.

Just nu sitter jag i soffan med en 1-åring sovandes på bröstet. De är himla mysigt men vi ska ju faktiskt iväg så hon kan få vakna tycker jag. Emil var på personalfest igår så han ligger däckad inne i sängen. Jag har sån lust att jävlas med honom men jag borde nog låta bli haha. Idag ska vi ta premiärturen med "nya" vagnen, får se vad tjejerna tycker om den :)


Cornelias utveckling

Nu när Cornelia är 1 år så tänker jag göra en uppdatering över vad hon kan )
 
Hon har stl 80 & 86 på kläder.
Hon ammar till största delen fortfarande. Hon är inte mycket för fast föda och ska de vara okej så måste det vara bitar så att hon kan äta själv.
Hon använder inte napp och sover tillsammans med mig och emil i stora sängen.
Hon går 7-8 steg i taget och släpper självmant och promenerar iväg = går väldigt väldigt snart.
Hon gör sig förstådd genom att peka åt riktningen hon vill samtidigt som hon säger där.
Hon skrattar som en get haha, varje gång de händer så srattar Linnea och säger mamma titta geten!
Hon älskar sin storasyster för de mesta och tycker att hon är jätterolig.
Hon lekeer självständigt med Linnea på rummet.
Hon sover 2 ggr om dagen, 1½ timme runt 11 och en halvtimme runt 17.
Hon vaknar ibland på nätterna och ammar, men de sköter hon utan att väcka mig haha.
 
 
Ord hon säger:
Mamma
Pappa
Där (dääh)
Hejdå (eedåå)
Hallå (allå)
Titta
Godnatt (Nattatt)
Tack (tatt)
Nea (nee) hört några ggr bara
Kaka
Ja (mmm)
Dricka (icka) hört några ggr bara)

Cornelia 1 år

Igår fyllde vår lilla prinsessa hela 1 år. Det känns helt galet att det har gått ett helt år sedan hon föddes. Ett helt år har gått sedan jag låg där på östra och kämpade med värkar. Det är verkligen helt obegripligt! Hon hade en väldigt lyckad födelsedag med kalas för nära och kära och en massa bus. Jag gjorde goda tårtor, hon fick öppna paket och vi alla hade trevligt. Nu vill jag verkligen att tiden ska gå långsammare så att jag hinner njuta av den sista bebistiden innan hon är stor på riktigt. Våra fina Cornelia, fina fina lillasyster ♥
 
 

Syskonkärlek

Linnea är snäll och gungar sin lillasyster. Cornelia tycker dessutom att Linnea är minst lika rolig som själva gungandet. Finns inget finare än att se sina barn visa sådan kärlek för varandra <3

 

   

 

 
 
 

 


Snälla Nea

Linnea bjöd över Cornelia till sin stol vid lunchen. Hon skulle tala om vad de olika grejerna på bordet var för något. Cornelia gillade att sitta bredvid sin storasyster, hon ville knappt går där ifrån haha.

Linnea fick även välja deras kläder idag. Det är en hiskelig blandning men så får de vara, hon lyckades välja samma tights iaf! :) nu ska vi strax dra ut och senare ska vi träffa moster Ajja :)


Tokiga

Tokig mamma och tokig 3-åring.
Idag känner jag mig väldigt social och knasig. Till min stora besvikelse så är de tyvärr ingen som har tid att leka med oss idag. Inte ens Emil är tillgänglig! Så nu är ju frågan hur vi ska sysselsätta oss en fin dag som denna? Som tur är så har jag en påhittig dotter så vi lär garanterat inte ha tråkigt för det! :)


Singing star

Nea sjunger en mening ur blinka lilla stjärna. Hur söt är inte hon då?!


Fika och kalasplanering

Just nu sitter vi och fikar i blåsten på balkongen och planerar samtidigt Cornelias kalas. Himla mysigt med en fixad balkong måste jag säga! Nu är det bara värmen som fattas haha.


Stora tjejerna

De skönaste med att Cornelia börjar bli stor är att hon och Linnea kan leka tillsammans. De är så fint att se hur Linnea hjälper sin lillasyster och de är fascinerande att se hur dom löser konflikter. Eller snarare hur Linnea mutar Cornelia ned något annat för att få ha sina saker ifred haha.


Morgonmys

Morgonmys med Linnea <3 lillasyster och pappa sover fortfarande så då passar vi på att ha kramkalas :)


Hel dag med lek

Idag blev det en heldag på öppna förskolan. Linnea fick en ny kompis som hon sprang runt med och hittade på en massa bus med. Cornelia var även hon väldigt självständig idag, hon kröp iväg själv och hittade jämnåriga kompisar att leka med. Jag fann mig själv ståendes själv flera gånger, de va en skum känsla faktiskt haha. Mina älskade tjejer börjar bli stora. Lillfia fyller ju faktiskt 1 år på onsdag!

Kvällen hemma bestod som vanligt av matlagning och lek. Städade Linneas rum grundligt för en gångs skull så nu ska vi lyckas hålla golvet fritt haha, good luck till oss! Cornelia ammade bara 3 ggr idag inklusive sovamningen. Progress! :)

Linnea hoppade i en massa vattenpölar på väg till öppna innan idag :)


Läslusen

Det blev en tur på biblioteket idag igen, Linnea är kär i böcker haha. Lillfia sover så jag kan ägna all tid åt Linnea just nu, jättemysigt! <3


Mer kärlek!

När vi var på biblioteket innan idag så satt det ett par som hade Downs syndrom i soffan bredvid oss. Jag kände en lycka när dom pratade med varandra på ett så gulligt sätt, hur dom satt och pussades, man verkligen såg att dom va upp över öronen förälskade i varandra. Dom var dessutom så brutalt ärliga haha, rätt som de är så kläcker tjejen ut sig att han är "olalala" och att hon vill ligga med honom varpå han svarar att dom får göra de senare. Blir så lycklig av att se att även personer med ett handikapp kan hitta kärleken och få känna känslan av att vara kär. Mer kärlek till folket!

Vår dag har i varje fall varit fullspäckad. Öppna förskolan, biblioteket och backaplan har stått på agendan idag. Köpte de sista till balkongen så nu ska den bara finputsas sen är den klar. Just nu sitter jag och väntar på att min lärare ska skicka ett mejl om vilket betyg jag får i engelska B. Jag gjorde 7 prov i fredags och fick alla rätt på 5 stycken, 3 fel på ett och de sista hann hon inte rätta. Själv hoppas jag på ett MVG men blir nöjd med ett VG, spännande spännande!


Slottsskogen

Fullspäckad dag i slottsskogen tillsammans med en massa andra föräldrar från öppna förskolan. Vi var på djurens zoo, tittade vid Djurgårdarna, hade picknick i gräset och lekte på plikta. Linnea sprang runt som en galning med de andra barnen och skulle göra allt på samma gång haha. Cornelia tog de mer lugnt och satt mest i vagnen och i sandlådan. Vi hade tur med vädret också!

Jag fyllde 20 förra veckan och fick då en iPad av Emil. Så förhoppningsvis kommer jag komma igång med bloggandet nu, de går mkt snabbare att göra inlägg nu nämligen haha. Natti!