Brödbakning

Jag åt upp de sista frallorna imorse så nu ikväll bakade jag lantbröd så att vi har till frukost imorgon. Det var hur lätt som helst och det smakar underbart. tror nog att dom är ännu godare imorgon efter att ha fått dra sig lite. Tur att jag kom på att bakning inte är så svårt så här tidigt i livet. Det hade ju sugit ganska hårt att börja baka vid 40 haha, då har man inte lika många år på sig att experimentera.
 
 
 
 
 
 

Underbara sol

De blev en tur till tjejernas farmor och farfar idag Vi var ute på deras gård och satt i gräset och gottade oss i solen. Linnea drog med farmor och plockade blommor och drog sedan med sig farfar till lekplatsen. Cornelia kröp mest omkring och lullade haha. Vi ska dit imorgon igen och grilla, himla mysigt!
 
Vi var även ute en stund på lekplatsen utanför oss och skulle träffat några vänner. Men dom slutade svara på sms så de blev tyvärr ingenting med det. De va ju tur de för annars hade vi ju inte åkt till farmor och farfar.
 
Nu sover mina små troll och Emil är på jobbet. Jag har sommarlov så inget plugg som måste göras, inget bra på tv och jag har ingen ork till att sätta mig och sy. Jag får se om det finns någon film att ladda ner annars blir det nog tidigt i säng för mig idag!
 

Emmaljunga -80

Jag har skaffat ett nytt vrålåk till tjejerna. Eller snarare hittat, i farmors ladugård. Jag och mina systrar åkte i den som små Det är en Emmaljunga tvillingsittvagn från 1980. Underbart gung och ubersnygg. Nackdelen med den är att den r satans tung och kommer inte innanför dörren hem till oss. Jag fick skrubba bort en del rost och sy en dyna och bygel till den och nu är den som ny nästan. Tjejerna älskar den och siter jättebra i den. Förstår inte varför jag inte har funderat på en retrovagn tidigare! :)
 
 

besök hos dietisten

Idag var jag nere på barnmedicin för att ha ett samtal med en dietist angående Linnea dåliga matvanor. Vi bokade mötet mest för att jag skulle bli lugnare och för att få tips på hur vi kan få henne att äta bättre. Vi gick igenom viktkurvan som såg bra ut, nu måste hon dock börja gå upp i vikt annars kan vikten bli lite väl låg. Men annars tyckte hon att det var helt okej att hon åt så pass lite som hon gör då hon växer och har bra med energi. De var även okej att barn har "kolhydratperioder" och "proteinperioder" som Linnea har. Vi fick även med oss en matdagbok som vi ska fylla i och skicka in så at hon kan räkna på om hon får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Sen blir det återbesök i slutet av augusti för att se hur det har gått under sommaren och för att ta en vikt och gå igenom dagboken.
 
Jag gick därifrån med lättade axlar över att hon verkar få i sig de hon behöver. Hon ar ju trots allt börjat äta bättre de senaste veckorna. Hon provar nästan alla måltider som serveras även om hon sällan fortsätter att äta av det. Hon är även villig att prova mkt mer frukt och grönt än tidigare. Det är tur att det finns grillkorv, färdiga köttbullar, makaroner och ris för det är de enda hon äter just nu, förutom frukt och grönsaker.
 
 
 

Bullmamman

Jag har insett att jag är alldeles för lite "bullmamma", jag varken bakar bullar, kakor eller bröd. Kan knappt sy rakt med symaskinen och är ingen hejare på att laga mat. Men nu så! Det ska bli ändring på den saken. Jag har faktiskt börjat se de roliga i bakning och nästa vecka ska jag ut på tygjakt och börja med att sy klänningar. Sydde ett linnea häromdagen till Cornelia i fel tyg, mest bara för att se om jag kunde. Och den blev faktiskt riktigt bra, jag modifierade den dock så nu passar den dockan istället haha. Vi bakade även kanelbullar som blev himmelskt goda och kalljästa bullar som smakar som köpta. Riktigt stolt alltså! :) Nu är jag på hugget!
 
 

Nea shoppar kläder

Idag har Linnea shoppat kläder. Hon gick runt och tittade och frågade mig om jag tyckte att de var fint och sedan valde hon ut några plagg. Måste säga att hon har bra smak och ett öga för att matcha haha. Hon har nästan växt ur alla sina "lediga" byxor nu så det var verkligen dags för lite nya slappa byxor. Har annars en tendens att handla en masa fina tröjor bara.